1. מי הוא הקהל שאליו אתם רוצים להגיע
ישנם לא מעט אתרי מסחר אלקטרוני כיום הפונים לקהלים שונים. על מנת להגיע במדויק לאותו קהל, שרלוונטי לכם, חשוב שתבינו היטב מהו צרכיו וגם מהם המאפיינים שלו. האם זה קהל של צעירים או מבוגרים? האם מדובר בנשים או בגברים? מהיכן בארץ או בעולם הם מגיעים? האם זה קהל עם תקציב גבוה או תקציב נמוך? הכרות מעמיקה עם קהל היעד שאליו פונה החנות שלכם תעזור לכם ליהנות מפתרון מתאים וגם מרווחים גבוהים יותר לאור המכירות הרבות.
2. מהו אופי המוצרים או השירות שאותו אתם מציעים
בנייה של אתר מסחר אלקטרוני מצריכה גם התייחסות לאופי המוצרים או השירות שאותו מציעים בחנות. לאיזה תחום שייכים המוצרים האלה? האם אלה מוצרים קטנים וזולים או מוצרים גדולים, כבדים ויקרים? כמה עולה לשלוח אותם ללקוח? האם אלה מוצרים שניתן לשלוח בדור רשום או שמא עם שליח בלבד? הגדרת סוג ואופי המוצרים או השירות שאתם מציעים תעזור לכם לבדוק אפשרויות שונות של עיצובי אתרים, כך שהאתר שאותו תקבלו בסוף יתאים במדויק לאופי המוצר או השירות שלכם.
3. מהו טווח המחירים הריאלי
חובה עליכם להכיר את השוק. כדאי לכם ללמוד מהו טווח המחירים הריאלי של המוצרים או השירות שאתם מציעים כדי שהלקוחות שלכם ייהנו ממחירים אטרקטיביים יותר ויבחרו בכם ולא באחרים.
4. מי הם המתחרים שלכם
בניית אתרי מסחר אלקטרוני מצריכה גם את בחינתם של המתחרים. מי הם המתחרים שלכם? באילו עסקים מדובר? היכן הם פועלים? האם גם להם יש חנות ווירטואלית שבה הם מציעים את המוצרים או את השירותים שלהם? כמה שנים הם פועלים בשוק ומהו הניסיון שלכם? מכיוון שהתחרות בין העסקים לא פשוטה, היכרות עם המתחרים יכולה לעזור ובעיקר לכוון אתכם ישירות אל הגשמת המטרה.
5. איך תהפכו את האתר למיוחד יותר
אתר מסחר אלקטרוני, הכולל אלמנטים המושכים את העין ורלוונטיים לגולש, יאפשר לכם ליהנות בסופו של דבר, מרווח גבוה יותר. דאגו להפוך את אתר המכירות שלכם לכזה כדי למשוך אליו כמה שיותר גולשים ולקוחות פוטנציאליים.