קשה למצוא כיום מפרסם שלא מתפתה לחשוב על יוטיוב לאור המספרים המדהימים שאופפים אותה. על פי נתוני 2020, ענקית הסרטונים מארחת כבר יותר מ-5.2 מיליארד קטעי וידאו, 29 טריליון צפיות, 250 מיליארד לייקים ולא פחות מ-33 מיליארד תגובות. יוטיוב הפכה לחממת הפרסום האולטימטיבית ולתחנת חובה עבור קמפיינים של מותגים גדולים ואפילו קטנים. ועדיין, לקמפיינים המוצלחים באתר יש מכנה משותף: הם עשו את זה בתכנון נכון ומוקפד. איך תוודאו שגם לכם זה יקרה?
זו הייתה עסקת ענק שרק לימים התברר עד כמה היא הייתה חכמה. בשנת 2006 חברת גוגל (אלפבית) רכשה את יוטיוב, כבר אז אתר הצפייה בסרטונים הפופולרי ברשת. כמעט 15 שנים אחר כך, כשהמפרסמים צמאים לשטחי פרסום חדשים, היתרונות של יוטיוב עבור בעלי העסקים הפכו עצומים: מהזדמנות "להתכתב" עם תוכן סרטונים מגוון, דרך טווח גילאי צופים רחב ועד מספר שעות רב בהן גולשים צופים בסרטונים.
ולמרות היתרונות וההזדמנויות, יוטיוב של ימינו מציבה גם אתגר למפרסמים. הבעיה מתחילה כשרוב הגולשים מגיעים ממוקדי-מטרה לצפות בקליפים ספציפיים במקרה הטוב, או להשמיע אותם כסאונד ברקע במקרה הפחות טוב. פונקציונאלי מאוד מצדם. בהתאם, רבים מהם תופסים את הפרסומות כמטרד. זאת גם הסיבה שהם מורשים לדלג על חלק מהמודעות (בהקלקה על Skip Ad). במקום לייצר מכירות, הפרסום ביוטיוב מוביל לעיתים רק לאנטגוניזם כלפי המותג. אז מתי בכל זאת הפרסום שם מומלץ ואפקטיבי?
- "להיות עשר" זה המסר
- מודעות זה עניין של מוּדעוּת
- באנרים – מודעה מטעם רשת המדיה של גוגל (GDN) בפורמט סטטי של JPG, GIF וכדומה.
- מודעת וידאו שניתנת לדילוג – הגולש יכול לדלג עליה לאחר 5 שניות (Skip Ad). מופיעה לפני הסרטון הראשי, במהלכו או אחריו
- מודעת וידאו שלא ניתנת לדילוג – נמשכת עד 6 שניות. ממוקמת לפני הסרטון הראשי או משולבת בסרטוני יוטיוב ארוכים יחסית
- מותר להתקהל כאן